UITNODIGING DERDE INSPIRATIEBIJEENKOMST

‘VANNACHT NAAR DAG’

2 februari 2020 van 7 tot 9.30 uur

Het is ons gelukt om Quirine Melssen te vragen haar geweldige voorstelling Vannacht naar Dag ook in de gemeente Lingewaard te komen spelen. Het is een hele bijzondere voorstelling, die start in het donker en eindigt in het licht van de vroege ochtend!!Ik heb hm al eens gezien en gehoord. Hij is PRACHTIGGG!

Dankzij de medewerking van de provincie Gelderland kunnen een aantal voorstellingen 

Vannacht naar Dag nogmaals worden gespeeld. De bijdrage zal een onkostenvergoeding zijn voor het ontbijt en de technische ondersteuning. 

Vannacht naar Dag

12 september 1944 is de eerste Bevrijdingsdag van Nederland. Daarom gaan we 75 jaar later een uur voordat de zon opkomt beginnen met de voorstelling ‘Vannacht naar Dag. Daarna gaan we samen ontbijten.

“Tijdens de performance komt de zon op en wordt het licht. Dit magische moment in de natuur geeft de voorstelling iedere keer een ander decor en maakt het tot een indringende belevenis.” 

Vannacht naar Dag laat zien hoe oorlog doorwerkt in de generaties erna. Het is een voorstelling over keuzes maken, niet alleen in oorlogssituaties, maar ook in het nu. Ik trek in mijn verhalen, die ik steeds vanuit een ander gezichtspunt vertel, een parallel naar het heden. Waarbij de centrale gedachte is hoe je van donker naar licht komt, van oorlog naar vrede. Het vroege tijdstip waarop de voorstellingen starten, staan voor transformatie. Mensen zijn op dat vroege tijdstip heel open en kwetsbaar, hét moment om een diepe, intense en magische beleving te ervaren. Het idee om na afloop met elkaar te ontbijten, is om het publiek, dat elkaar niet kent, met elkaar in contact te brengen. Verhalen delen zorgt voor verbinding, en als je daadwerkelijk verbonden bent met iemand, is oorlog in mijn ogen geen optie. De vroege ochtend staat ook symbool voor het tijdstip waarop de bombardementen op Arnhem stopten. In die vroege ochtend liep mijn moeder, doof van het granaatvuur, vanuit het bos in Oosterbeek naar Ede. Ze heeft daarna 6 weken niet kunnen praten. Daar gaat mijn zelfgeschreven lied ‘Het Wachten’ over wat ik tijdens de voorstelling zing”. Quirine Melssen. Zij treedt 2 februari op met piano- en cellobegeleiding

Aanmelden kan onder aan deze pagina

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement